Sponsor: IJssel Wonen

Regelmatig interviewen we één van onze sponsors. Vandaag voelen we Wouter Versteeg van IJssel Wonen aan de tand over zijn bedrijf en sloeproeien.

Op vrijdag 1 mei stap ik het kantoor van IJssel Wonen binnen aan de Stromarkt 3 te Deventer. Hier word ik hartelijk ontvangen door 2 medewerksters van IJssel Wonen. Ik heb net mijn kop koffie gekregen als eigenaar Wouter Versteeg binnen komt. Wij nemen plaats aan zijn vergadertafel waar op een plateau melk, suiker, visitekaartjes en jawel: een foldertje van Daventre Portu ligt. Dat is nog eens een goede start van het interview.

Wouter Versteeg IJssel Wonen

Wouter is ondernemer, getrouwd met zijn Katja en trotse vader van 2 kinderen. Hij vertelt vol passie over zijn bedrijf. Van de oprichting in 2003, toen nog als een bedrijf naast zijn werk bij FMT, tot wat het nu is. Een onderneming met momenteel 4 medewerkers, gespecialiseerd in beheer en verhuur van vastgoed in al zijn facetten. IJssel Wonen is daarnaast intermediair tussen mensen die (tijdelijk) woon- of werkruimte zoeken en de eigenaar. Los van de zakelijke successen is voor hem het allermooiste wat hij met IJssel Wonen heeft meegemaakt, het moment dat hij zijn nieuwe huisstijl presenteerde ten overstaan van vrienden, familie, collega’s en relaties. Als klap op de vuurpijl had zijn vrouw het nieuwe logo ontworpen. Wouter wil met IJssel Wonen en zijn team in zowel Deventer als in de regio de specialist zijn in het beheer van vastgoed met een transparante manier van werken.

Wouter is vooral sponsor omdat hij Daventre Portu en sloeproeien een warm hart toedraagt. De vereniging en zijn team heeft veel baat bij sponsoring. Sloeproeien is naar zijn mening een eerlijke en stoere sport waar kameraadschap hoog in het vaandel staat. Als ondernemer doet hij zelf niet veel aan reclame maar het is natuurlijk wel fantastisch als de naam van je bedrijf ongeveer 5 dagen per week op een sloep over de IJssel geroeid wordt. En dat niet alleen. De Visbyvaarder met het logo van IJssel Wonen is naast allerlei meren en rivieren in Nederland ook op de Waddenzee en zelfs de Theems te zien geweest.

Wouter is naast sponsor ook roeier sinds het eerste uur van Daventre Portu. Geronseld door één van de oprichters Freek Waltmann. Op de open dag dobberde hij in de haven van Deventer samen met de toenmalig burgemeester Van Lidth de Jeude, in een geleende sloep genaamd de Guinevere. Toen de eerste kuikensloepen gebouwd werden, werd hij met FMT meteen sponsor van de Bergenvaarder. Zijn team Njord roeide op dat moment in de Bergenvaarder. Helaas was dit team niet zo’n lang leven beschoren. Op een ledenvergadering werd hij verleid om toe te treden tot zijn huidige team Freya, roeiend in de Visbyvaarder. Toen hiervan het sponsorcontract afliep zag hij meteen zijn kans schoon om hier hoofdsponsor van te worden en en passant werd hij ook samen met andere sponsor roeisloepen.nl teamsponsor. Vanaf dat moment is de Visbyvaarder IJssel Wonen blauw.

Wouter is lid van Freya, een team dat uitkomt in de hoofdklasse van de Federatie Sloeproeien Nederland. Samen met dit team wil hij dit jaar aan kop lopen in het Nederlands Kampioenschap. Naast alle prijzen die hij met Freya pakte is hij het meest trots op de race van Harlingen naar Terschelling in 2012. Ruim 5 uur bikkelen in een geleende sloep.

Als interviewers willen wij een aantal vaste vragen stellen:

Strijken of halen:
Hij begint te lachen. Wij hebben eens een heel stuk op de IJssel strijkend afgelegd vanwege de mooie zonsondergang. Maar toch roeit hij liever gewoon.

Bakken of sturen:
Als bakboord slagroeier wil hij als een soort van metronoom zijn team gelijk laten roeien en hiermee sturen naar een grootse prestatie.

Tips tegen blaren:
Hij laat zijn handen zien die vol met blaren zitten en zegt: niet gaan roeien.

Vraag die je wil stellen aan de volgende sponsor:
Welke nieuwe roeiterm zou je willen introduceren?

Wouter wil graag iedereen bedanken die als bestuurslid, roeier en sponsor inspanningen heeft geleverd en er zorg voor heeft gedragen dat wij als vereniging nu staan waar wij staan met een goede toekomst in het vooruitzicht.

IJssel Wonen is hoofdsponsor van de Visbyvaarder en shirtsponsor van Freya.
Je vindt IJssel Wonen aan de Stromarkt 3 in Deventer. Of kijk op www.ijsselwonen.nl om te zien wat IJssel Wonen voor jou kan betekenen.

interview: Remco Klomp
fotografie: Marcel de Graaf