Idunn kampioen in de tweede klasse en Freya wint MPM!

HJBE141101534Idunn (midden) komt als eerste over de finish in Muiden. Fotografie: Herman Engbers

Damesteam Idunn van de Deventer Sloeproeivereniging Daventre Portu is dit weekend kampioen geworden in de tweede klasse van de landelijke sloeproeicompetitie en in het Kuikenklassement, de speciale klasse waarin alle sloepen van het type Kuiken meedoen.

De dames in de Visbyvaarder wonnen maar liefst 6 van de 7 wedstrijden dit seizoen en sloten het sloeproei-jaar af met winst op de grote seizoensafsluiter Muiden-Pampus-Muiden. Zij bleven daar hun 19 concurrenten voor. Idunn roeide een vermogen van 37.7 W. Precies één Watt meer dan de concurrent.

Overall deden zij het ook niet slecht. Ze eindigden als vierde damessloep van Nederland en lieten daarmee ook het gros van de hoofd- en eerste klasse sloepen achter zich.

Ook Freya deed goede zaken dit weekend. Ze wonnen niet alleen de Kuikenklassement, maar werden ook overall winnaar van Muiden-Pampus-Muiden. Ze versloegen daarmee alle 85 deelnemende herensloepen, wonnen de speedcup, de Kuikenklasse en de hoofdklasse. In hun tweede heat roeiden zij ook nog een nieuw clubrecord, namelijk 108.2 Watt.

Daventre Portu keerde met 10 eerste prijzen terug en sloot daarmee het succesvolste jaar in de historie van de vereniging af.