Baldrpieten roeien bij Sinterklaasintocht

sinterklaasintocht deventer 2014 baldrWaarschijnlijk omdat de meeste teamleden zo ongeveer dezelfde leeftijd hebben als sinterklaas had team Baldr het idee om sinterklaas te gaan begeleiden bij zijn intocht in Deventer.

Goed, daar stonden we dus ‘s ochtends om 8.15 uur een beetje te blauwbekken op de steiger tot iedereen er was. Want koud was het! Gelukkig was iedereen er al snel en er bleken zelfs twee Pieten mee te gaan die verdacht veel leken op de dochters van onze ex-captain.

Vanwege de kou maar snel aan boord en proberen naar de sluis te roeien. Dat viel nog niet mee. Niet alle bankjes waren bezet en die Pieten plus hun moederpiet meenden helemaal voorin te moeten zitten dus, het voordek verdween zowat onder water en het roer raakte het water nauwelijks meer. Dat roeide niet echt lekker!

Afijn, de sluis werd toch gehaald en daar was het een drukte van belang met allerlei boten met Pieten. Die waren allemaal enthousiast over onze komst en zongen ons luidkeels toe. Zelf zongen we ook uit volle borst maar dat klonk toch laten we maar zeggen anders. Sinterklaas was trouwens nog nergens te zien maar na wat informatie ingewonnen te hebben bleek die nog uit de sluis te moeten komen. Onze navigatiespecialist snapte dat trouwens niet helemaal want dat is toch een beetje rare route vanaf Spanje.

Nou ja, uiteindelijk kwam hij toch en ook hij was heel blij met ons en stond vriendelijk te zwaaien.
Met de pakjesboot meegeroeid naar de Wellekade waar zich inmiddels een behoorlijke menigte verzameld had, daar nog even de roeiersgroet gebracht en wat heen en weer gevaren om de sponsor ( IJsselwonen) blij te maken.

Intussen had de Sint aangelegd en waren we van mening dat die zich verder ook wel zou redden zonder ons dus rap weer naar de Jachthaven. Onderweg kregen we nog de complimenten van de reddingsbrigade over ons voorbeeldig vaargedrag. Bij de jachthaven aangekomen was de ontvangst echter wat karig. Helaas geen juichende mensenmassa op de steigers.

Daarom maar snel naar huis om weer wat op te warmen, de Pieten waren ook behoorlijk afgekoeld in hun korte broeken bovendien zijn die ook natuurlijk alleen Spaanse temperaturen gewend.

Al met al weer een leuke ochtend. Volgend jaar met drie sloepen?

Groeten,
De roei/schrijfpiet.